Geïnspireerd tijdens sessie ‘Besturen is leuk!’

, 22 maart 2019

‘Datgene wat ik vanavond heb gehoord, breng ik ook over op mijn collega-bestuursleden.’ ‘Een hele geslaagde avond!’ ‘Ik heb nieuwe mensen leren kennen.’ Enkele reacties na afloop van de inspiratiesessie ‘Besturen is leuk’, gegeven door Rob de Jong van Werk aan de Vereniging.

Met diverse voorbeelden uit de praktijk, doorspekt met allerlei leuke anekdotes, liet Rob zien hoe het er doorgaans bij besturen van verenigingen aan toe gaat. En hoe je, als bestuur, door om te denken en je creativiteit aan te spreken, ook anders naar bepaalde vraagstukken kunt kijken. Zo ging het onder meer over ‘consumerende leden’, ‘reuring maken’, samenwerken en het werven van nieuwe bestuursleden. En hoe je dit op een ludieke manier kunt doen. Een vereniging of stichting anno 2019 vraagt immers een werkwijze die past in onze huidige (participatie)samenleving.

50 vertegenwoordigers van 35 verenigingen/stichtingen uit verschillende kernen van de Hof werden door het verhaal van Rob geïnspireerd maar ook geactiveerd. Allen kregen van Rob de opdracht om, in gemixte groepen, een naam voor een nieuwe wandelvereniging te verzinnen. ‘Deze wandelvereniging gaat op zoek naar een sponsor om voor een eigentijdse activiteit een financiële bijdrage te vragen.’ Vervolgens werden alle ideeën aan de zaal gepresenteerd. Daar kwamen enorm leuke en originele ideeën uit! Ook was dit natuurlijk een mooie gelegenheid om leden van andere organisaties te leren kennen. Na afloop werd er dan ook, onder het genot van een drankje en een hapje, nog lang en gezellig nagepraat.