Samen vrijwillig Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Hof van Twente.

Jaarlijks neemt de Hof van Twentse Uitdaging deel aan de internationale actie ‘8 Uur Overwerken voor het Goede Doel‘. Op verschillende plekken ter wereld wordt op dezelfde dag 8 uur lang met een groep ondernemers/vrijwilligers/studenten gewerkt aan lokale hulpvragen van maatschappelijke organisaties. Ook in 2018 doen we weer mee, en wel op vrijdag 23 maart. Heeft jouw vereniging of stichting uit de Hof een hulpvraag of wil je meedoen om een vereniging of stichting te helpen? Mail of bel ons! Hieronder een impressie van het Overwerken 2018, 2017, 2016 en 2015.

8 Uur Overwerken 2018

Stichting ‘Elk kind een instrument’ krijgt hulp bij marketing en communicatie

Vrijdagavond 23 maart werd er, voor het vierde achtereenvolgende jaar, vrijwillig Overgewerkt. Het idee van het initiatief 8 Uur Overwerken Hof van Twente is dat er, na werktijd, voor een goed doel wordt overgewerkt. Dit jaar was de stichting ‘Elk kind een instrument’ het goede doel. Op het eind van de avond lag er een concreet Plan van Aanpak waarmee deze mooie stichting aan de slag kan. Vervolgens werd er een nieuw logo ontworpen, een nieuwe website gemaakt en werden teksten geschreven.

In 2015 werd het initiatief voor de stichting ‘Elk kind een instrument’ genomen. Ruut te Velthuis, op dat moment directeur van De Muziekschool en De Reggehof, liep een marathon ter ere van zijn 50e verjaardag. Daarbij werd geld ingezameld voor de stichting. “Het is mijn droom elk kind uit de Hof te laten ervaren hoe het is om een instrument te bespelen,” licht Ruut toe. “Met deze stichting willen we dit graag realiseren. Vanavond vertegenwoordig ik samen met Matthieu Beunders onze stichting. Gezamenlijk met vrijwilligers, die ervaring hebben op het gebied van marketing en communicatie, brainstormen we over hoe onze stichting meer bekendheid krijgt. Zodanig dat we de instrumenten bij de kinderen uit de Hof krijgen. Heel fijn dat mensen hierover met ons meedenken!” Het team van vrijwilligers dat afgelopen vrijdag meedacht en de stichting de komende periode helpt bestaat uit Ilone Baake van Denkbeeldend, Albertine van den Berg, marketing manager bij Century Europe in Goor, Maarten Land van Land4web, Ellen Niemeijer en Karen Breukers, beiden verbonden aan de Hof van Twentse Uitdaging en Eddy Kerkveld van Kerkveld Voordelige Vette Vormgeving.

Met dank aan

Holtmaat Catering zorgde vrijdag voor een heerlijke maaltijd voor de deelnemers en De Reggehof stelde een mooie ruimte beschikbaar.

———————-

8 Uur Overwerken 2017

Vrijdag 31 maart werd er, voor het derde achtereenvolgende jaar, van 18.00 – 02.00 Uur Overgewerkt. Dit resulteerde rond 02.00 uur ’s nachts in een campagne voor de actie ‘De Reggehof in trek’ en een 3-luiks flyer voor De Wereld van verschil Hof van Twente waarin het resultaat van deze avond werd samengevat. Beide organisaties konden met dit aanbod verder aan de slag.

Frank van het Bolscher van All-In-Media uit Delden was één van de vrijwilligers voor ‘De Reggehof in trek’. ‘Ik vond het erg leuk een bijdrage te leveren aan deze avond. Met ons team leggen we nu de laatste hand aan de campagne die binnenkort van start gaat. Wordt leuk!’ Samen met Albert Bouwmeester van SESAM Academie, Ellen te Riele van Mail-me-nu.nl en Barbara Trienen van Barbara Trienen Photograpy hielpen zij Ruut te Velthuis, Marriët de Beer en Gerard Wennemers van De Reggehof de campagne vorm te geven. Gewerkt werd er die avond ook in De Reggehof. En De Reggehof zou De Reggehof niet zijn als ze niet voor een ludieke break zouden zorgen. Alle deelnemers werden getrakteerd op een geslaagde workshop slagwerk van Erik Broeke.

Even tussendoor wat anders… een drumsessie van Erik Broeke 👍🏻8 uur Overwerken voor het Goede Doel in Hof van Twente

Geplaatst door Hof van Twentse Uitdaging op vrijdag 31 maart 2017

Ook werd er die avond overgewerkt voor coöperatie De Wereld van verschil Hof van Twente. Hierbij waren Nils Waanders van Waanders Ontwerp uit Goor, Deldenaar Tim Gerritsjans van Emcuview Solutions als vrijwilliger aanwezig. Samen met Annemieke Wolff van Wolff-Connect en Albert Bouwmeester van SESAM Academie zorgden zij, met Frank Leensen en Ans Ketelaars van de coöperatie voor het eindresultaat. De Bebsel zorgde voor de inwendige mens voor de deelnemers.

8 Uur Overwerken 2016

Op vrijdag 18 maart 2016 was de tweede editie. Dit jaar waren we te gast bij het Zoutmuseum in Delden. De twee goede doelen van deze avond waren het Zoutmuseum en St. Markvelds Belang. Beide stichtingen wilden graag geholpen worden hun organisatie zichtbaarder te maken. De vrijwillige deelnemers van de avond hebben ze geholpen met de invulling van de website, hun social mediastrategie en het werven van vrijwilligers. Maar ook werden diverse ideeën en acties aangedragen om meer publiek naar het museum en de activiteiten van Markvelds Belang te trekken. Hiervoor werd voor beiden een plan van aanpak geschreven waarmee ze aan de slag kunnen. De volgende personen en bedrijven deden mee:

Tim Gerritsjans van Emcuview Solutions Gerard ter Hofte van Atelier 007 bouwkunde en architectuur, Boukje Holwerda (is coach en geeft workshops), Iljitsj IJsebrands van Advirens, Ingrid Keestra (ervaring o.g.v. creatieve marketing- en communicatieconcepten en winnares CV van het jaar 2015), Robert Redeker  van RDKR Creatieve Communicatie, Esther Sajet van Es-Office projectorganisatie, Rob Steentjes (journalist van o.a. Nieuws uit Delden), Luc Straver van Straver reclame en vormgeving en Henk Veurman, vrijwilliger bij SESAM Academie en Pieter van Zwanenburg (wethouder gemeente Hof van Twente).

8 Uur Overwerken 2016 kwam mede tot stand door deze organisaties, waarvoor onze hartelijke dank: Carintreggeland, locatie St. Elisabeth Delden (maaltijd) Hotel Restaurant Sevenster (drankje en hapje), Carintreggeland TV (film) en Zoutmuseum Delden (beschikbaar stellen ruimte, drank en hapje).

8 Uur Overwerken 2015

Van vrijdag 27 op 28 maart 2015 werd gewerkt met het volgende team: Vincent Heemink (Buro VH), Roy Monteiro (Buro VH), Richard Wermelink (Innobrands), Jill van de Straat (communicatieadviseur), Loes Stadhouders (Letters van Loes), Mark Tuinte (MarkT-DEsign), Karen Breukers (Hof van Twentse Uitdaging) en aandrager van de opdracht Seine Braakman (Doors Wide Open). Stichting Doors Wide Open werd geholpen met het volgende: een logo, een website en een communicatieplan.

8 Uur Overwerken voor het Goede Doel 2015 kwam mede tot stand door deze organisaties, waarvoor onze dank: TrainMet! Bootcamp en Personal Training (fysieke onderbreking) Hotel de Zwaan uit Delden (maaltijd) en Carintreggeland TV (film).